北欧に行ったら、是非ともトナカイ料理を味わってみたいと思っていた。
ストックホルムを離れる前の日に、セーデルマルム地区にあるレストラン、ペリカンを訪れた。
When I went to Scandinavia, I definitely wanted to try reindeer food.
The day before I left Stockholm, I visited Pelican, a restaurant in the Sodermalm district.
このレストランは、1664年に創業されたというストックホルムでも老舗のレストラン。
初めは、ガムラ・スタンの一角で営業を始めたようだ。
店内はオープンなスペースになっていて、そうした歴史の古さは全く感じられない。普通のカフェにような雰囲気。
This restaurant is a well-established restaurant in Stockholm that was founded in 1664.
At first, it seems that they started to operate in a corner of Gamla Stan.
The inside of the store is an open space, and I can't really feel how old it is. Atmosphere like an ordinary cafe.
At first, it seems that they started to operate in a corner of Gamla Stan.
The inside of the store is an open space, and I can't really feel how old it is. Atmosphere like an ordinary cafe.
注文したのは、このレストランの名物料理にもなっている、”トナカイのロースト、ポテトコロッケとスモークポークベリー添え、赤ワインのソース”、というメニュー。
初めて食べたトナカイは、脂身が全くなくて赤身の肉だった。
レアな焼き加減ということもあるが、食感はとても肉肉しい。
鹿肉よりも、もう少し柔らかくて締まりがない、という印象だった。
I ordered a menu called "Reindeer roast, potato croquette and smoked pork berry, red wine sauce" which is also a specialty of this restaurant.
The first reindeer I ate was lean meat with no fat.
Although it is rarely cooked, the texture is very meaty.
It was a little softer and less tight than venison.
ストックホルム滞在の最後の夜を、北欧らしい料理で締めくくることができて、大変良かった。
It was very nice to finish off the last night of my stay in Stockholm with Scandinavian cuisine.
(Translated by Google Translate)
0 件のコメント:
コメントを投稿