2018年8月7日火曜日

チボリ・ハレンで夕食 Dinner at Tivoli Hallen


コペンハーゲン、1日目の夕食は、ホテルの近くで見つけた、チボリ・ハレンというお店で。

1791年にパン屋として創業された老舗の店。やがてチボリ公園を訪れた人のために食事を振舞うようになり、レストランに業態を変えたという。

Copenhagen, dinner on the first day, at a shop called Tivoli Hallen, found near the hotel.

A long-established store founded as a bakery in 1791. Eventually they came to act as a meal for those who visited Tivoli Park and changed the business style to the restaurant.


飛行機の中で結構、食事をとっていたので、この日の夕食は軽く済ませたかった。

頼んだのは、サーモンをベースにしたディップ料理。味は勿論、言うことなし。

I had quite a meal in an airplane, so I wanted to have dinner on this day lightly.

I asked for dip dish based on salmon. Needless to say, taste.


さすが、昔はパン屋ということもあり、一緒に出てきたパンが美味しかった。

この後、ノルウェーやスウェーデンでも経験するのだが、北欧の諸国は、どこの国もパンが美味しくて、しかも種類が多かった。

白いパンよりも、ライ麦などを使った、茶色系のパンが多いのが印象に残っている。

色だけでなく、色付きのパンは酸味が多く、その独特の食感に、病みつきになってしまった。

As expected it was also called a bakery in the past, and the bread that came out was delicious.

After that, I will also experience in Norway and Sweden, but the countries in Scandinavia are all kinds of bread with delicious bread in every country.

It is more impressive than brown bread that there are many brown breads using rye and others.

Not only color but also colored bread has many sour taste, it became addictive to its unique texture.

(Translated by Google Translate)

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