2018年9月15日土曜日

ノーマ系レストランのブロワへ BROR, Noma taste restaurant


デンマーク料理は、ここ何年か、大きな注目を浴びている。

デンマーク人のレネ・レゼピが始めたノーマ、というレストランが注目され、世界No.1レストランに連続で選ばれた。

その成功に刺激を受ける形で、その後、数多くの個性的なレストランが、コペンハーゲンを中心に登場している。

私が訪れた時、残念ながら、ノーマは一時閉店中だったので、元ノーマでスーシェフを務めていたという人物が始めた、ブロワというレストランを訪れた。

Danish cuisine has been getting a lot of attention in recent years.

The restaurant named Noma started by the Danish Rene Rédzepi was noticed and was selected continuously in the world's No. 1 restaurant.

In the form inspired by its success, many distinctive restaurants later appeared in Copenhagen.

Unfortunately, Noma was temporarily closed at the time of my visit, so I visited a restaurant named Bror, where a person Sushev was serving as a former Norma.


ノーマのコンセプトは、地元の食材にこだわること、そして素材を活かしたシンプルな料理であることなど。このブロワでも、同様な雰囲気を感じた。

最初に出されたのは、鳥のフライかと思ったが、カリフラワーだった。

Noma's concept is to stick to local ingredients, and to be a simple dish that makes use of materials. Even in this Bror, I felt a similar atmosphere.

I thought that it was a bird's fly, but it was cauliflower first.


昨日のチボリハレンと同様に、ここのパンも白くなくて、しかもとても美味しかった。

Like Tivolihallen of yesterday, the bread here was not white, and it was also very tasty.


5皿のコースを頼んだが、2皿目は、ぶりのような魚の料理。

味はほとんど付いておらず、素材の味だけを楽しむという料理。

I asked for a course of 5 dishes, but the second dish was fish dish like fungus.

A dish with little taste and enjoying only the taste of the ingredients.


続いては、スモークされた鴨肉が、きゅうりのスープの上にマッシュポテトとともに浮かんでいる。スープの酸味が爽やかだった。

Successfully, smoked duck meat is floating on the cucumber soup with mashed potatoes. The acidity of the soup was refreshing.


メインは、豚の料理。

デンマークは、畜産大国として知られ、イギリスで食べられるベーコンはほとんどがデンマーク産だ、という話をどこかで聞いたことがある。

この皿を運んできてくれた人が、デンマークの伝統的な豚の料理を、今風にアレンジした料理だと紹介してくれた。

フルーティなテイストのソースが、豚にとてもマッチしていた。

Main is pig cooking.

Denmark has heard the story somewhere, known as a livestock giant country, that most of the bacon that can be eaten in the UK is Denmark.

Person who brought this dish introduced me that the chef cooked Danish traditional pork dishes, a dish arranged in a modern style.

Fruity taste sauce was very well matched to pigs.


デザートは、ビスケットの上にのったアイスクリーム。

このビスケットの下にも、チョコ風味のペーストが隠されている。

このブロワというレストランは、それほど派手な演出の料理ではなかったが、素材を活かしたシンプルなスタイルで、肩肘を張らないで、デンマーク料理の最前線を体験できる、とてもいいレストランだった。

Dessert is ice cream on top of biscuits.

Under this biscuit, a chocolate flavored paste is hidden.

This restaurant called Bror was not such a gorgeous director's cuisine but it was a very nice restaurant that I experienced the front line of Danish cuisine without a shoulder elbow in a simple style that makes use of its materials.

(Translated by Google Translate)

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